photo eppressgif_zpskdtrghdc.gif

Παρασκευή 22 Φεβρουαρίου 2013

Αποκλεισμό της Χρυσής Αυγής και κάθαρση της αστυνομίας ζητεί ο Βενιζέλος


Η πολιτική μας εκστρατεία κατά της βίας από οπουδήποτε κι αν προέρχεται είναι για εμάς αξιακή και όχι ευκαιριακή επιλογή, ούτε τρέχουσα κομματική υστεροβουλία, τόνισε ο κ. Βενιζέλος
 Αποκλεισμό της Χρυσής Αυγής και κάθαρση της αστυνομίας ζητεί ο ΒενιζέλοςΤις πρωτοβουλίες του ΠΑΣΟΚ για τη Χρυσή Αυγή, τη ρατσιστική, κοινωνική και πολιτική βία επανέλαβε ο πρόεδρος του Κινήματος, Ευάγγελος Βενιζέλος, κλείνοντας με...
ομιλία του την ημερίδα που διοργάνωσε το ΙΣΤΑΜΕ – Ανδρέας Παπανδρέου, σε συνεργασία με τη νεολαία ΠΑΣΟΚ, με θέμα «Η Ελλάδα απέναντι στο νεοναζισμό και τη ρατσιστική, κοινωνική και πολιτική βία».
Η πολιτική μας εκστρατεία κατά της βίας από οπουδήποτε κι αν προέρχεται, ρατσιστικής, κοινωνικής και πολιτικής βίας είναι για εμάς αξιακή και όχι ευκαιριακή επιλογή, ούτε τρέχουσα κομματική υστεροβουλία, τόνισε ο κ. Βενιζέλος και σημείωσε ότι πρόκειται για μια αντίδραση που θα έπρεπε να έχουν όλα τα κόμματα του συνταγματικού τόξου και πως είναι πολύ σημαντικό αυτή η έννοια, του συνταγματικού τόξου, να συγκροτηθεί.
Απαριθμώντας τις πρωτοβουλίες του ΠΑΣΟΚ για τη Χρυσή Αυγή, τόνισε ότι απαιτείται συστράτευση των κομμάτων του συνταγματικού τόξου, αποκλεισμός τη Χρυσής Αυγής από τη συγκρότηση μετώπων και πλειοψηφιών στη Βουλή, ολοκληρωμένη νομοθεσία κατά της βίας που απαγγέλλει ποινές και θεωρεί ότι είναι αυξημένη η ποινική ευθύνη στελεχών ενός κόμματος που προωθεί το φαινόμενου του «αντικοινοβουλευτικού κοινοβουλίου».
Ακόμα τόνισε ότι χρειάζεται εσωτερική παρακολούθηση και κάθαρση της αστυνομίας από τη Χρυσή Αυγή, ενεργοποίηση της Δικαιοσύνης και της κοινωνίας των πολιτών, καθώς επίσης και καθαρή θέση από μέρος της Εκκλησίας.
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ συνέδεσε την αντιμετώπιση του εκφασισμού της κοινωνίας με την αντιμετώπιση του μετώπου της ανεργίας. Παράλληλα τόνισε ότι στη συνάντησή του με τους κοινωνικούς εταίρους που τους παρουσίασε το Εθνικό Σχέδιο Ανασυγκρότησης του κόμματος, αλλά και στη σύσκεψη με τον Πρωθυπουργό και τον πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ, επεσήμανε την κατεπείγουσα υποχρέωση να ζητηθεί η μεταφορά σημαντικών διαρθρωτικών πόρων από τα διαρθρωτικά ταμεία στο κοινωνικό ταμείο, για τη χρηματοδότηση ενός «γιγαντιαίου» προγράμματος κατά της ανεργίας. Στο ίδιο πλαίσιο, υπογράμμισε ότι πρέπει να ψηφιστούν οι προτάσεις νόμου του ΠΑΣΟΚ για τις ευπαθείς ομάδες και την αυστηροποίηση της ποινικής νομοθεσίας.
Επιπλέον, σημείωσε ότι χρειάζονται και πρωτοβουλίες πανευρωπαϊκού επιπέδου, κάτι που χαρακτήρισε δύσκολο, αποδίδοντας αυτή τη δυσκολία σε «συσχετισμούς ωμών συμφερόντων». «Όμως αυτό το γήπεδο, το ευρωπαϊκό, με όλα τα κακά του, σε αυτή τη συγκυρία, είναι το καλύτερο γήπεδο που μπορούμε να βρούμε», είπε και πρόσθεσε πως γι’ αυτό δεν υπήρξε ποτέ εναλλακτική πρόταση και παράλληλα εξέφρασε την ικανοποίηση του που «όλοι οι άλλοι προσχώρησαν σε μια δική μας αντίληψη».
Στο ίδιο πλαίσιο, υποστήριξε ότι αυτή την παραδοχή ψήφισε ενσυνείδητα ο λαός και ότι «αυτή έχουμε να εφαρμόσουμε γιατί όπως κατεβήκαμε μαζί με τη χώρα, έτσι θα ανέβουμε και μαζί της. Αρκεί να ανέβει γιατί αν δεν ανέβει η καταστροφή θα είναι πανευρωπαϊκών διαστάσεων», συμπλήρωσε.
 Ο κ. Βενιζέλος σημείωσε επίσης ότι η καταδίκη της βίας είναι απόλυτη, δεν αποδεχόμαστε κανένα «φλερτ»  και μίλησε για υποχρέωση των κομμάτων για συγκρότηση καθαρού μετώπου με τη Χρυσή Αυγή, παραλληλίζοντάς το με το αντιναζιστικό μέτωπο στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, το οποίο είχε εντυπωσιακό εύρος που επιτεύχθηκε γιατί ο στόχος ήταν πολύ καθαρός και εστιασμένος.
 Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ χαρακτήρισε επικίνδυνα ανιστόρητη την εξίσωση, όπως είπε, της ύφεσης και της ανεργίας με την ανάδειξη του ακροδεξιού φαινομένου και επίσης αρνήθηκε την αντίληψη κατά την οποία ο μόνος τρόπος αντιμετώπισής του είναι να δοθεί μια ολοκληρωμένη λύση στην κρίση, μέσω της διαμόρφωσης μιας «παραδείσιας κατάστασης». Το επόμενο βήμα είναι ότι φταίει η κακή διαχείριση της κρίσης που προκάλεσε τα φαινόμενα λες και θα μπορούσε να υπάρξει μια άλλη διαχείριση, πρόσθεσε.
 Τέλος, εξέφρασε την πεποίθηση ότι παρά τον κίνδυνο να υποταχθούν οι πολίτες στη γοητεία της βίας, δεν έχουμε χάσει το παιχνίδι της δημοκρατίας στη χώρα μας.
voria.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου