Τετάρτη 6 Φεβρουαρίου 2013

Αναχωρούν τα πλοία από το λιμάνι του Πειραιά

Κανονικά φορτώνουν και αναχωρούν από το λιμάνι του Πειραιά τα πλοία, μετά από την επιστράτευση των ναυτεργατών.
Με καθυστερήσεις φορτώνουν και αναχωρούν από το λιμάνι του Πειραιά τα πλοία με προορισμό τις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα, με την επιστράτευση των ναυτεργατών να είναι σε ισχύ από τις 6 το πρωί.
Η φόρτωση, ωστόσο, των πλοίων προορισμό τις Κυκλάδες δεν γίνεται στην πύλη Ε3 αλλά στην πύλη Ε1, απ΄όπου αναχωρούν και τα πλοία για τα Δωδεκάνησα.
Μέχρι στιγμής, έχουν αναχωρήσει τα πλοία...
Blue Star Paros για Πάρο, Νάξο και Θήρα, αλλά και το Blue Star II για Κω και Ρόδο. Αυτήν την ώρα φορτώνουν επίσης το Blue Star Ιθάκη για Σύρο, Τήνο και Μύκονο, το Blue Star Πάτμος για Χίο και Μυτιλήνη και το Blue Star I για Ηράκλειο.
ΠΝΟ: Πρωτοφανής βία και τρομοκρατία
Οι διμοιρίες των ΜΑΤ που είχαν παραταχθεί στο λιμάνι αποσύρθηκαν γύρω στις 06.30 το πρωί, ενώ ναυτεργάτες παραμένουν στην προβλήτα Ε3 απέναντι από τον Αγιο Διονύσιο, όπου έχουν προγραμματίσει συγκέντρωση στις 10:00 και πορεία προς το υπουργείο Ναυτιλίας.
Χθες οι απεργοί αποφάσισαν την αναστολή των κινητοποιήσεών τους εκτός Αττικής και τη συγκέντρωση των απεργιακών δυνάμεων στο λιμάνι του Πειραιά προκειμένου να ενισχυθεί ο αγώνας τους.
Πειραιάς - Απεργία της ΠΝΟ - Επιστράτευση των ναυτεργατών Σε σημερινή ανακοίνωσή της η διοίκηση της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας (ΠΝΟ), η οποία συνεδρίασε εκτάκτως σήμερα το πρωί στις 05.00 προκειμένου να εξετάσει τις τελευταίες εξελίξεις, καταγγέλλει και καταδικάζει για μια ακόμη φορά την πολιτική επίταξη των ναυτεργατών, αλλά την «πρωτοφανή», όπως αναφέρει, «βία και τρομοκρατία που ασκήθηκε από την μεριά της κυβέρνησης προκειμένου να αποπλεύσουν τα πλοία από το λιμάνι».
«Οι χώροι του λιμανιού είχαν καταληφθεί από νωρίς το βράδυ από εκατοντάδες μονάδες των Μ.Α.Τ., των Ειδικών Δυνάμεων και του Λιμενικού Σώματος, προκειμένου με αυτό τον πιεστικό, αυταρχικό και βίαιο τρόπο και κόβοντας σε μερικές περιπτώσεις και τους κάβους πλοίων να οδηγήσουν τα σκάφη στο αγκυροβόλιο και στην Ακτή Βασιλειάδη ούτως ώστε μέσα στον στρατοκρατούμενο πλέον χώρο να αρχίσει η φορτοεκφόρτωση», σημειώνει η ΠΝΟ. Η Ομοσπονδία καταγγέλλει «όσα πρωτάκουστα και πρωτοφανή διαδραματιστήκαν στο λιμάνι του Πειραιά» τα οποία, όπως τονίζει, «παραπέμπουν σε άλλες σκοτεινές εποχές καταδικασμένες στην μνήμη και στην συνείδηση του ελληνικού λαού».
Παράλληλα, η διοίκηση της ΠΝΟ αποφάσισε:
  • Να πάρει νέες συγκεκριμένες πρωτοβουλίες για την ανάπτυξη διαφόρων μορφών αγώνα και με τους άλλους συνδικαλιστικούς φορείς προκειμένου να αναχαιτιστεί το κύμα αυτής της αντιλαϊκής και αντεργατικής πολιτικής.
  • Τη συμμετοχή της στην προκηρυχθείσα 24ωρη πανελλαδική απεργία της ΓΣΕΕ στις 20 Φεβρουαρίου.
  • Την πραγματοποίηση νέων απεργιακών κινητοποιήσεων όταν κατατεθεί στην Βουλή το πολυνομοσχέδιο του ΥΝΑ.
Κ. Μουσουρούλης: Η πόρτα μου είναι ανοιχτή Μιλώντας σήμερα το πρωί στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1 ο υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου, Κωστής Μουσουρούλης, δήλωσε πάντως ανοιχτός σε διάλογο με τους ναυτεργάτες.  «Η πόρτα μου είναι ανοιχτή να έρθουν να συζητήσουμε, ακόμη και σήμερα», ανέφερε χαρακτηριστικά.
Σε άλλες δηλώσεις του στον τηλεοπτικό σταθμό Mega o υπουργός τόνισε ότι «οι συνέπειες της ύφεσης δεν θεραπεύονται ούτε με κραυγές ούτε με συνθήματα» και επανέλαβε ότι «εξαντλήθηκε ο διάλογος». «Εύχομαι και ελπίζω να περάσουμε στη νομιμότητα», πρόσθεσε.
Απεργία ΓΣΕΕ - ΑΔΕΥ και στάσεις εργασίας στα ΜΜΜ
Σε ένδειξη συμπαράστασης προς τους απεργούς, ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ έχουν κηρύξει 24ωρη παναττική απεργία. Σε ανακοίνωσή της η ΓΣΕΕ χαρακτήρισε «αυταρχική και αντισυνταγματική» την πρακτική της κυβέρνησης, ενώ η ΑΔΕΔΥ κατήγγειλε «ποινικοποίηση των απεργιακών αγώνων».
Επιπλέον, σε τετράωρη στάση εργασίας, από τις 12:00 έως τις 16:00, προχωρούν οι εργαζόμενοι σε λεωφορεία, τρόλεϊ και προαστιακό. Κανονικά θα κινηθούν τα μέσα σταθερής τροχιάς (μετρό, τραμ, ηλεκτρικός) οι εργαζόμενοι των οποίων είναι επιστρατευμένοι.

naftemporikh.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου