photo eppressgif_zpskdtrghdc.gif

Παρασκευή 22 Φεβρουαρίου 2013

Προχωρά η ίδρυση Αστικής Εταιρείας για την Ενιαία Τουριστική Ανάπτυξη και Προβολή της Ηπείρου


c_400_225_16185078_0___images_stories_ioannina_ioannina1.jpgΈνα σημαντικό και ουσιαστικό βήμα για την ενιαία και αποτελεσματική τουριστική προβολή της Ηπείρου, αποτελεί η σύσταση και λειτουργίας Αστικής Μη Κερδοσκοπικής Εταιρείας Τουριστικής και Πολιτιστικής Ανάπτυξης,  την οποία προωθεί η Περιφέρεια Ηπείρου σε συνεργασία με τους Δήμους και τους Φορείς του κλάδου.

Το σχέδιο του Καταστατικού και τους άξονες λειτουργίας της υπό σύσταση Εταιρείας, παρουσίασε ο Αντιπεριφερειάρχης, αρμόδιος για...
θέματα Τουριστικής Ανάπτυξης, κ. Στράτος Ιωάννου, σε ευρεία σύσκεψη φορέων που έγινε στην Περιφέρεια.

Ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Ιωάννου,  στην εισήγησή του,  τόνισε πως σκοπός της Εταιρείας είναι η μη κερδοσκοπική δραστηριότητα για την πολιτιστική και τουριστική ανάπτυξη της Περιφέρειας Ηπείρου, με την παράλληλη προώθηση των τοπικών προϊόντων. «Οι φορείς του τουρισμού έχουν την αγωνία για την προώθηση του τουριστικού προϊόντος. Όλοι αναγνωρίζουν ότι δεν μπορούν να βρουν συνέργεια. Ότι, δηλαδή, κάνει ο καθένας κάτι ξεχωριστά, χωρίς να το γνωρίζουν οι άλλοι φορείς. Και δεν υπάρχει η δυνατότητα να εκμεταλλευτούμε προς όφελος ολόκληρης της Ηπείρου μια προωθητική ενέργεια που κάνει κάποιος φορέας. Εξαιτίας αυτού υπάρχει σύγχυση και στον επισκέπτη. Είναι λοιπόν πολύ σημαντικό, να αξιοποιηθεί αυτή η ευκαιρία για να αναπτυχθεί μια μορφή συνεργασίας ανάμεσα στο δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα, με τη συνδρομή και επαγγελματιών του τουρισμού», σημείωσε.

Ο κ. Ιωάννου τόνισε πως η Εταιρεία θα έχει νομική μορφή και επιστημονική κατοχύρωση, που θα επιτρέπουν την άμεση ανταπόκριση στις ανάγκες που θα προκύπτουν, θα αντιμετωπίσει ενιαία και με σχεδιασμό μακράς πνοής την τουριστική ανάπτυξη της Ηπείρου, διαφυλάσσοντας παράλληλα την πολιτιστική και φυσική κληρονομιά της Ηπείρου, που την καθιστούν δημοφιλή προορισμό, και θα αποτελεί τον κύριο εκπρόσωπο του τουρισμού της Περιφέρειας Ηπείρου, χωρίς αυτό να ακυρώνει τις επιμέρους δράσεις. Θα είναι ουσιαστικά η ομπρέλα που θα συνεργάζεται  για το σχεδιασμό και την εφαρμογή ειδικών τουριστικών προγραμμάτων, που προωθούν την Ήπειρο ως προορισμό στην Ελλάδα και το εξωτερικό, κατέληξε.

Από τους εκπροσώπους των φορέων της Ηπείρου, που συμμετείχαν σε αυτή, εκφράστηκε η ομόθυμη πρόθεση να συνδράμουν στην πρωτοβουλία. Μεταξύ άλλων στη σύσκεψη συμμετείχαν, εκπρόσωποι των Δήμων Ιωαννιτών, Πρέβεζας, Πάργας, Δωδώνης, Κόνιτσας, Πωγωνίου, Β. Τζουμέρκων, Κ. Τζουμέρκων, Σουλίου και Ζίτσας, του Ε.Ο.Τ. Ηπείρου, της Π.Ε.Δ. Ηπείρου, των Επιμελητηρίων της Ηπείρου, των Ενώσεων Ξενοδόχων και Ενοικιαζομένων Δωματίων, καθώς και υπηρεσιακοί παράγοντες.

Στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα θα συνεχιστεί η διαβούλευση μεταξύ των φορέων και στη συνέχεια θα πρέπει να ληφθούν οι αποφάσεις από Δήμους και φορείς για τη συμμετοχή και την οικονομική συνδρομή στην Εταιρεία.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου