Πέμπτη 14 Φεβρουαρίου 2013

Στην κορυφή η ΓΑΔ Ηπείρου… Πρωτιά στα ναρκωτικά, πολύ υψηλά στην εξιχνίαση άλλων υποθέσεων



POLIS2
Πρωτιά στα ναρκωτικά και μία από τις υψηλότερες θέσεις στην πάταξη άλλων μορφών εγκληματικότητας κατέκτησε η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Ηπείρου με βάση τα συγκεντρωτικά στοιχεία που ανακοινώθηκαν από το Αρχηγείο της ΕΛΑΣ.

Η χρονιά βέβαια ήταν ιδιαίτερα.... αποδοτική στην κατάσχεση ναρκωτικών ουσιών με τη συνολική ποσότητα να σπάει όλα τα ρεκόρ και να είναι υπερδιπλάσια σε σύγκριση με τα στοιχεία του 2011. Κι όχι μόνο αυτό... Οι ποσότητες που κατασχέθηκαν στην Ήπειρο αντιστοιχούν σχεδόν στο 90% όσων έχουν κατασχεθεί σε ολόκληρη τη χώρα. Από τους 13, 4 τόνους χασίς που έπεσε στα χέρια των αστυνομικών αρχών της Ελλάδας, περίπου οι έντεκα τόνοι κατασχέθηκαν στην Ήπειρο με τους Νομούς Θεσπρωτίας και Ιωαννίνων να κατέχουν τα πρωτεία!
Στοιχείο με ιδιαίτερη αξία για την Ήπειρο είναι αυτό που αφορά σε διαρρήξεις εκκλησιών, θέμα που έχει ταλανίσει πολύ την περιοχή κατά τα προηγούμενα χρόνια. Το 2012 λοιπόν καταγράφονται 13 διαρρήξεις οι οποίες όμως δεν έχουν χαρακτηριστικά κυκλωμάτων αρχαιοκαπηλίας όπως τα.... προηγούμενα χρόνια, αλλά σχεδόν όλες αφορούν σε παγκάρια ή άλλα αντικείμενα.

Εντυπωσιακή πραγματικά είναι η αύξηση στην εξιχνίαση κλοπών. Αρκεί να αναφερθεί ότι από τις 292 κλοπές που σημειώθηκαν σε σπίτια οι 103, ποσοστό άνω του 30% εξιχνιάστηκε όταν το 2011 από τις 232 κλοπές είχαν εξιχνιαστεί μόλις οι 43.
Και τα ποσοστά όμως στην εξιχνίαση ληστειών είναι πολύ υψηλά. Χαρακτηριστικά λοιπόν από τις πέντε ληστείες καταστημάτων εξιχνιάστηκαν οι τρεις, από τις δώδεκα οικιών εξιχνιάστηκαν οι οκτώ.
Επίσης μέσα στο 2012 εξιχνιάστηκαν 13 ανθρωποκτονίες, ορισμένες έρχονταν από παλαιότερα έτη, 14 περιπτώσεις απάτης, ενενήντα περιπτώσεις πλαστογραφίας, ενώ εξιχνιάστηκε η μία και μοναδική περίπτωση αρχαιοκαπηλίας.
Τα στοιχεία αυτά λοιπόν δείχνουν την πολύ σοβαρή και συστηματική δουλειά που έγινε από τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Ηπείρου σε μια χρονιά που έμεινε με αποδεκατισμένες τις δυνάμεις της λόγω της συνεχούς και μεγάλης μετακίνησης δυνάμεων στη Θράκη.
Παρότι υπήρξαν μήνες που υποχρεώθηκε να δουλέψει ακόμη και με το μισό από το προσωπικό που υπηρετεί απέδειξε ότι η απόδοση δεν είναι μόνο θέμα δύναμης αλλά είναι κυρίως ζήτημα καθήκοντος και ψυχής.
epiruspost

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου