photo eppressgif_zpskdtrghdc.gif

Δευτέρα 25 Φεβρουαρίου 2013

Ποιος είναι ο βαρυποινίτης Παναγιώτης Βλαστός που ζήλεψε τον Παλαιοκώστα

Ένα από του ποιο σκληρά μέλη του συνδικάτου του εγκλήματος είναι ο Παναγιώτης Βλαστός ο οποίος έχει ένα πλούσιο βιογραφικό παρανομίας. 
Νονός της νύχτας, αρχηγός μίας εκ των πιο διάσημων οικογενειών του οργανωμένου εγκλήματος. 
Ο Παναγιώτης Βλαστός χαρακτηρίζεται ως ένας από τους πιο σκληρούς Έλληνες κακοποιούς, γνωστός και για την αιματηρή κόντρα... με τους αδερφούς Ναστούλη. Τελευταία είχε απασχολήσει ξανά την ΕΛ.ΑΣ με την εμπλοκή του στην απαγωγή του εφοπλιστή Περικλή Παναγόπουλου.

Από τα εφηβικά του χρόνια ο Παναγιώτης Βλαστός ήταν γνώριμος της αστυνομίας αφού διέπραττε κλοπές και διαρρήξεις σε καταστήματα της Ελευσίνας και της ευρύτερης περιοχής της Δυτικής Αττικής. Μεγαλώνοντας ανέβηκε ιεραρχικά στη νύχτα και έφτασε στο σημείο να είναι ένας εκ των ανθρώπων που διέταζε εκτελέσεις μελών των αντίπαλων συμμοριών. Μετά το τέλος, την ουσιαστική εξόντωση των οικογενειών Καλαποθαράκου και Γρηγοράκου, προχώρησε στο κυνήγι και την εκτέλεση των νονών των αντιπάλων της ομάδας Στεφανάκου.

Είχε εμπλοκή σε τοποθέτηση εκρηκτικών μηχανισμών σε μπαρ, κέντρα διασκέδασης και καφετέριες, ενώ το όνομα του ήταν γνωστό και στους δρόμους του λαθρεμπορίου όπλων και πετρελαιοειδών.

Οι φόνοι, οι καταδίκες, οι αποδράσεις

Ο Παναγιώτης Βλαστός καταδικάστηκε το 1994 για δύο φόνους, όμως 4 χρόνια αργότερα κατάφερε να αποδράσει εκμεταλλευόμενος την πενθήμερη άδεια που του είχε χορηγηθεί. Συνελήφθη τον Ιούνιο του 1998, μετά την αιματηρή συμπλοκή του με αστυνομικούς στο Μοσχάτο, αλλά κατάφερε να αποδράσει ξανά. Το 2007 συνελήφθη στη Κόρινθο όπου είχε αποπειραθεί να σκοτώσει έμπορο μοτοσικλετών.

Δύο γάμοι, το παιδί και η απιστία

Ο Παναγιώτης Βλαστός έχει παντρευτεί δύο φορές. Πρώτη φορά σε ηλικία των 19 ετών με την Ντίνα Παπαδοπούλου από τα Τρίκαλα και μαζί απέκτησαν έναν γιο, τον Αντώνη, ο οποίος σήμερα είναι 17 ετών. Όμως χώρισαν όταν έμαθε πως τον απάτησε με έναν από τους αδελφούς του -ο δολοφονήθηκε- και έκτοτε ο Βλαστός έκοψε κάθε επαφή με την πρώην σύζυγό του και το παιδί του.

Ο δεύτερος γάμος του έγινε το 2001 με την Γιάννα Χήρα την οποία αποκαλεί Γερμανίδα κι άλλοτε χαϊδευτικά «τζιτζίκα». Χαρακτηριστικά της λέει «Μόλις πάρω, τζιτζίκα μου, την πρώτη άδεια, εξαφανιστήκαμε...» όταν ετοίμαζε εξωτική απόδραση στις Σεϋχέλλες, με τα χρήματα από την απαγωγή Παναγόπουλου.

Μέσα από τη φυλακή διαθέτει προσωπική «φρουρά» αποτελούμενη από τέσσερις έως οκτώ συγκρατούμενους του, καθώς έχει αμέτρητους εχθρούς.

Νεκροί από σφαίρες οι δύο αδερφοί του

Ο αδελφός του Παναγιώτη, Κώστας Βλαστός, σκοτώθηκε το 1998 στην αιματηρή συμπλοκή με αστυνομικούς στην Καλλιθέα, ενώ ο τρίτος γιος της οικογένειας Βλαστού, ο Μάρκος, σκοτώθηκε σε συμπλοκή με μέλη της οικογένειας Ναστούλη. Υπενθυμίζεται πως ένας εκ των τριών αδελφών Ναστούλη, ο Γεράσιμος, είχε δολοφονηθεί από τους αδελφούς Βλαστού.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου