Δευτέρα 18 Φεβρουαρίου 2013

Στην Εθνική το 84,35% της Eurobank


 Στην Εθνική το 84,35% της EurobankΣυνολικά 466.397.790 μετοχές, οι οποίες αντιπροσωπεύουν ποσοστό περίπου 84,35% του μετοχικού κεφαλαίου και των δικαιωμάτων ψήφου της Eurobank προσφέρθηκαν κατά την περίοδο αποδοχής της προαιρετικής δημόσιας πρότασης που υπέβαλε η Εθνική Τράπεζα.
Υπενθυμίζεται ότι....
η Εθνική υπέβαλε στις 5 Οκτωβρίου 2012 προαιρετική δημόσια πρόταση για την απόκτηση του συνόλου των κοινών ονομαστικών μετά ψήφου μετοχών της Eurobank, ονομαστικής αξίας 2,22 ευρώ η κάθε μία, τις οποίες δεν κατείχε, με προσφερόμενο αντάλλαγμα νέες κοινές ονομαστικές μετά ψήφου μετοχές του προτείνοντος  με νέα ονομαστική αξία 1,00 ευρώ με σχέση 58 νέες μετοχές έναντι κάθε 100 προσφερόμενων μετοχών της Eurobank.
Μετά την ολοκλήρωση της συναλλαγής, η Εθνική θα κατέχει συνολικά 466.558.809  μετοχές, οι οποίες θα αντιπροσωπεύουν ποσοστό περίπου 84,38% του  καταβεβλημένου μετοχικού κεφαλαίου και των δικαιωμάτων ψήφου της Eurobank.
Στις 20 Φεβρουαρίου 2013 θα συναφθεί σύμβαση για την εξωχρηματιστηριακή μεταβίβαση των προσφερθεισών μετοχών.
Η Εθνική, με νεότερη ανακοίνωσή της θα γνωστοποιήσει την ημέρα έναρξης διαπραγμάτευσης των νέων μετοχών, που σύμφωνα με το Πληροφοριακό Δελτίο προβλέπεται να  είναι η 27η Φεβρουαρίου 2013.
Ο διευθύνων σύμβουλος της Εθνικής, Αλέξανδρος Τουρκολιάς, απηύθυνε το εξής μήνυμα προς τους εργαζόμενους στην Τράπεζα και τον Όμιλο:
Μετά την επιτυχή ολοκλήρωση της διαδικασίας της προαιρετικής δημόσιας πρότασης και την απόκτηση ποσοστού 84,35% του μετοχικού κεφαλαίου της Τράπεζας Eurobank Ergasias Α.Ε., θα ήθελα κι επισήμως, να καλωσορίσουμε στον Όμιλο της Εθνικής Τράπεζας τους εργαζόμενους μιας ιδιαίτερα δυναμικής και εξωστρεφούς τράπεζας.
Εθνική Τράπεζα και Eurobank ενώνουν τις δυνάμεις τους και δημιουργούν από κοινού τον μεγαλύτερο τραπεζικό Όμιλο της χώρας, ικανό να ανταποκριθεί επιτυχώς στις προκλήσεις που αντιμετωπίζει το ελληνικό χρηματοπιστωτικό σύστημα.

Διαβάστε περισσότερα στο newmoney.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου