photo eppressgif_zpskdtrghdc.gif

Δευτέρα 31 Δεκεμβρίου 2012

Η απειλή της φούσκας στη γεωργία

Όψιμοι αγροτολόγοι φουσκώνουν τα μυαλά των νέων.
Η δουλεία στο χωράφι και τον σταύλο δεν είναι αυτό που δείχνουν τα μονταρισμένα πλάνα της τηλεόρασης.
            Αντιμέτωπη με ένα ιδιότυπο φαινόμενο ''φούσκας'' Βρίσκεται αυτό τον καιρό η ελληνική γεωργία καθώς την ίδια στιγμή που η συντριπτική πλειοψηφία των αγροτικών εκμεταλλεύσεων κινείται στα όρια της βιωσιμότητας στον αστικό κυρίως χώρο, αναπτύσσετε μια ζωηρή φιλολογία που θέλει την ενασχόληση με τη γεωργία να μοιάζει με χρυσωρυχείο. Στη χώρα της υπερβολής όπου ο ενθουσιασμός διαδέχεται την απογοήτευση και η αισιοδοξία τη μιζέρια, με αφορμή κάποια πετυχημένα projects ''καθετοποιημένων κατά βάση μονάδων προβάλλονται με ....

Σάββατο 29 Δεκεμβρίου 2012

Συνελήφθησαν τέσσερις έμποροι ναρκωτικών στα Γιάνεννα!

Κατασχέθηκαν περισσότερα 69 κιλά κάνναβης
Αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων πέτυχαν χθες αργά το απόγευμα στο Καλπάκι και τη Μεταμόρφωση Ιωαννίνων, τη σύλληψη τεσσάρων εμπόρων ναρκωτικών, που μετέφεραν σχεδόν (70) κιλά κάνναβης .Πρόκειται για τρεις υπηκόους Αλβανίας (δύο άνδρες και μία γυναίκα), ηλικίας 32, 26 και 39 ετών και μία 26χρονη υπήκοο Ρουμανίας, σε βάρος των οποίων σχηματίζεται δικογραφία για μεταφορά και εμπορία ναρκωτικών ουσιών.Για τη διακίνηση των ναρκωτικών χρησιμοποιήθηκε αυτοκίνητο, το οποίο οδηγούσε ο 32χρονος με συνοδηγό την 39χρονη και συνοδευόταν από ΙΧ αυτοκίνητο (όπου επέβαιναν οι υπόλοιποι συλληφθέντες), το οποίο λειτουργούσε ως προπομπός, κατοπτεύοντας το δρομολόγιο κίνησης και ελέγχοντας για τυχόν διενέργεια αστυνομικών ελέγχων κατά μήκος της διαδρομής.Σημειώνεται ότι ο 32χρονος αντιλαμβανόμενος τον επικείμενο αστυνομικό έλεγχο ενήργησε οπισθοπορεία αναπτύσσοντας ταχύτητα με σκοπό να διαφύγει, με αποτέλεσμα να προσκρούσει στο υπηρεσιακό όχημα και να προκαλέσει τον ελαφρύ τραυματισμό αστυνομικού και υλικές ζημιές.Συνολικά κατασχέθηκαν:
-Εξήντα έξι (66) ανισοβαρή δέματα κάνναβης, συνολικού βάρους (69.845) γραμμαρίων.
-Δύο (2) Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα.
-Τρία (3) κινητά τηλέφωνα.
Τις αστυνομικές έρευνες και το προανακριτικό έργο διενεργεί το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων ενώ οι συλληφθέντες αναμένεται να οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ιωαννίνων.
 
 

Παρασκευή 28 Δεκεμβρίου 2012

«Καυτός» Γενάρης για τον ΠΑΣ

Επιπλέον αγωνιστικές υποχρεώσεις γεννά για την ομάδα του Χριστόπουλου η πρόκριση στους 16 του Κυπέλλου
Ικανοποίηση, αλλά και επιπλέον αγωνιστικές υποχρεώσεις δημιούργησε η πρόκριση του ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ στους «16» του Κυπέλλου Ελλάδος, καθώς η ομάδα του Γιάννη Χριστόπουλου καλείται να δώσει έξι πολύ σημαντικά παιχνίδια μέσα στον Ιανουάριο.
Η αρχή θα γίνει στα...

Ουρές και σήμερα για τα τέλη κυκλοφορίας

Ουρές σχηματίζονται και σήμερα σε πολλά υποκαταστήματα τραπεζών, καθώς λήγει τη Δευτέρα η προθεσμία για την πληρωμή των τελών κυκλοφορίας.Μιλώντας το πρωί στον τηλεοπτικό σταθμό Mega ο γενικός γραμματέας Πληροφοριακών Συστημάτων το υπουργείου Οικονομικών Χάρης Θεοχάρης δήλωσε ότι δεν υπάρχει, μέχρι στιγμής, απόφαση για παράταση της προθεσμίας.Ο κ. Θεοχάρης ανέφερε πως αρκετός κόσμος ζητεί παράταση για κοινωνικούς λόγους προκειμένου να μπορέσει να... 

Πέμπτη 27 Δεκεμβρίου 2012

Πρόσκληση Πολιτιστικού Οικολογικού συλόγου Κουρέντων

Ο ΠΟΣΚ προσκαλεί τα παιδιά του χωριού τη Δευτέρα 31 Δεκεμβρίου 2012 και ώρα 4:30μ.μ στην αίθουσα του συλόγου προκειμένου ο Αϊ Βασίλης να τους μοιράσει δώρα και να τους ευχηθεί Χρόνια πολλά και Καλή Χρονιά!!!

KourentaR@dio ένα χρόνο μαζι!!

Πέμπτη σήμερα 27 του Δεκέμβρη και ο KourentaRadio έκλεισε ένα χρόνο λειτουργίας.΄Ενα χρόνο ειμαστε μαζί σας, συντροφιά με την καλύτερη ελληνική, ξένη και παρδοσιακή μουσική.

Συντονιστείτε λοιπόν κι εσείς στο Kourenta-radio.com στον μοναδικό ιντερνετικό ράδιο του Δήμου Ζίτσας. Διασκεδάστε με το εκπληκτικό Χριστουγεννιάτικο πρόγραμμα μας.