photo eppressgif_zpskdtrghdc.gif

Πέμπτη 28 Ιουνίου 2012

ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟ «ΓΛΕΝΤΙ» ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΤΟΥ ΤΑΣΟΥ ΧΑΛΚΙΑ

xalkias1 Την Πέμπτη 5 Ιουλίου στα Ιωάννινα.
Με αφορμή την συμπλήρωση είκοσι χρόνων από τον θάνατο του μεγάλου Ηπειρώτη κλαρινίστα Τάσου Χαλκιά, ο γιός του ο γνωστός τραγουδιστής Λάκης Χαλκιάς οργανώνει στα Ιωάννινα την Πέμπτη 5 Ιουλίου 21.15 στο Υπαίθριο θέατρο της Εταιρείας Ηπειρωτικών Μελετών [Φρόντζος] συναυλία αφιερωμένη στη μνήμη του.
Μαζί με τον Λάκη Χαλκιά τραγουδούν ο ......

Καλοκαιρινα μαθηματα ιστιοπλοϊας για παιδια στη λιμνη Παμβωτιδα

Ο Ιστιοπλοϊκός Όμιλος Ιωαννίνων (Ι.Ο.Ι.) οργανώνει τον Ιούλιο και τον Αύγουστο καλοκαιρινά μαθήματα ιστιοπλοΐας για παιδιά στη Λίμνη των Ιωαννίνων. Οι εγγραφές αρχίζουν το Σάββατο 30 Ιουνίου, στις 16.00, στο Λεμβαρχείο αριθμ. 11 του Ε.Α.Ν.Κ.Ι. (είσοδος κλειστού γυμναστηρίου του Ε.Α.Ν.Κ.Ι.).
Στα μαθήματα μπορούν να συμμετέχουν παιδιά ηλικίας από 6 έως 14 ετών. Η εκπαίδευση των παιδιών θα γίνεται από πεπειραμένο ιστιοπλόο προπονητή και υπό την συνοδεία ταχύπλοου φουσκωτού. Τα μαθήματα τον Ιούλιο και τον Αύγουστο θα γίνονται κάθε Τετάρτη και κάθε Πέμπτη από 17.00 έως 20.00 με σκάφη τύπου Optimist του Ομίλου.

Παράταση στην αγωνία για το μέλλον της «Δωδώνης»

Παράταση στην αγωνία για το μέλλον της «Δωδώνης» Μέχρι τις 16 Ιουλίου οι τελικές προσφορές εξαγοράς
Θα καθυστερήσει κι άλλο, απ' ότι φαίνεται, η διαδικασία πώλησης της «Δωδώνης», λόγω της μακράς προεκλογικής περιόδου που διένυσε η χώρα, εντείνοντας ακόμη περισσότερο την αγωνία των κτηνοτρόφων, αλλά και ολόκληρης της Ηπείρου, η οποία θέλει να γνωρίζει σε ποια χέρια θα καταλήξει η τοπική γαλακτοβιομηχανία.
Πλέον, το ενδιαφέρον των κτηνοτρόφων στρέφεται στις 16 Ιουλίου, καθώς αυτή είναι.....

Μένουν δύο, έρχεται ένας στον ΠΑΣ



khpoyrosΤο χειρότερο σενάριο επαληθεύτηκε στα Γιάννενα με την υπόθεση των αδειοδοτήσεων καθώς, με δεδομένο το όριο των τριών μεταγραφών, ανατρέπεται ο σχεδιασμός που ήταν βασισμένος σε ένα πλάνο τριών μεταγραφών και δυο ανανεώσεων.
Πλην του Τζημόπουλου και του Πάντου, όλα τα υπόλοιπα συμβόλαια που λήγουν (Σκούφαλης, Κυριάκος, Κηπουρός) το πιθανότερο είναι πως δεν θα ανανεωθούν.
Ήδη χθες το βράδυ ο Κυριάκος αποχαιρέτησε μέσω Facebook, ενώ σήμερα ίσως υπάρξει συνάντηση Χριστοβασίλη - Σκούφαλη. Θύμα της εξέλιξης πέφτει και ο Κηπουρός, προκειμένου να υλοποιηθεί μια μεταγραφή, πιθανότατα επιθετικού.
* Το Σάββατο (30/6, 12 π.μ.).....

Συνελήφθη 46χρονος για καλλιέργεια δενδρυλλίων κάνναβης στα Ιωάννινα



astynomia-logoΣυνελήφθη ένας 46χρονος ο οποίος κατηγορείται για καλλιέργεια δενδρυλλίων κάνναβης και κατοχή ποσότητας ναρκωτικών ουσιών.
Ειδικότερα, οι αστυνομικοί, ύστερα από κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριών, εντόπισαν φυτεία στον προαύλιο χώρο της οικίας του 46χρονου στο Κουτσελιό  Ιωαννίνων και εκρίζωσαν εβδομήντα έξι (76) δενδρύλλια κάνναβης, ύψους από 30  εκατοστά έως 1.10 μέτρα.
Επιπλέον, σε έρευνα που ακολούθησε  σε παράπηγμα κοντά στη φυτεία και στην οικία του 46χρονου, βρέθηκε και κατασχέθηκε ποσότητα κάνναβης συνολικού βάρους (64) γραμμαρίων.

Δήμος Ιωαννιτών: Ολοκληρωμένη πρόταση για τη διαχείριση απορριμμάτων



oloklhromenh diaxeirish_aporrimatonΤην πρώτη ολοκληρωμένη πρόταση για τον εκσυγχρονισμό στη διαχείριση των απορριμμάτων καταθέτει για ένταξη στο ΕΣΠΑ ο Δήμος Ιωαννιτών. Η πρόταση έχει συνολικό προϋπολογισμό 3.052.860 ευρώ και εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία από το Δημοτικό Συμβούλιο.
«Με την κατάθεση και την υλοποίησή της κάνουμε ένα σημαντικό βήμα ώστε να φτάσουμε πιο κοντά στη σύγχρονη διαχείριση των απορριμμάτων, να καλύψουμε κενά και να κερδίσουμε τον χαμένο χρόνο», επεσήμανε στην εισήγησή του ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Θωμάς Μπέγκας.
Με την πρόταση που καταθέτει ο Δήμος, την πρώτη στο συγκεκριμένο κωδικό προτεραιότητας του Επιχειρησιακού Προγράμματος Στερεάς- Θεσσαλίας και Ηπείρου, θα γίνει πράξη και στην περιοχή μας η ανακύκλωση.
Συγκεκριμένα.....

Κυριακή 17 Ιουνίου 2012

Αποτελέσματα των εκλογων στα Κουρεντα

ΝΔ : 23

ΣΥΡΙΖΑ : 53

ΠΑΣΟΚ : 29

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ : 9

ΚΚΕ : 16

ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ : 8

ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ : 2

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ : 6

ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΞΑΝΑ : 1

ΛΑΟΣ : 1

ΚΙΝΗΜΑ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑ : 1

(Μ-Λ) ΚΚΕ , ΚΚΕ (Μ-Λ) : 7

Πέμπτη 14 Ιουνίου 2012

Ένοπλη ληστεία στο Μικρό Γαρδίκι Ιωαννίνων

Σήμερα το πρωί, στο Μικρό Γαρδίκι Ιωαννίνων, όπως καταγγέλθηκε, δύο άγνωστοι δράστες, έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους, εισήλθαν σε οικία και αφού ακινητοποίησαν την ιδιοκτήτρια, με την απειλή κυνηγετικών όπλων αφαίρεσαν μικρό χρηματικό ποσό, κοσμήματα και έναν φορητό υπολογιστή.Διεξάγονται αστυνομικές αναζητήσεις για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων.
 

Τρίτη 5 Ιουνίου 2012

Βρήκε τους διαρρήκτες μέσα σε αθλητικό κέντρο



diarkhtkhsΓια μετρητά έψαχναν οι δύο άγνωστοι δράστες οι οποίοι διέρρηξαν τα γραφεία του Πανηπειρωτικού Αθλητικού Κέντρου Ιωαννίνων (πρώην Ε.Α.Ν.Κ.Ι.) στην περιοχή της  Λιμνοπούλας, αλλά έφυγαν με άδεια χέρια όταν εμφανίστηκε ένας υπάλληλος για να κάνει εργασίες.
Ο υπάλληλος είδε έναν άνδρα έξω από τα γραφεία, αλλά δεν υποψιάστηκε ότι φύλαγε τσίλιες για το συνεργό του ο οποίος βρισκόταν μέσα! Μόλις τελείωσε την δουλειά που είχε στον εξωτερικό χώρο και μπήκε στο κτίριο, βρήκε την πόρτα παραβιασμένη και κατάλαβε τι είχε συμβεί. Όμως, και οι δυο δράστες είχαν ήδη εξαφανιστεί!
Στο μεταξύ, είχαν αναστατώσει τον χώρο του γραφείου, ανοίγοντας όλα τα συρτάρια και ρίχνοντας κάτω τα έγγραφα και άλλα αντικείμενα, ενώ....

Απήγαγαν το βοσκό μαζί με το κοπάδι!



kopadi-provataΑπίστευτη ζωοκλοπή συνέβη σε ελληνικό έδαφος, αλλά εξιχνιάστηκε σε… αλβανικό! Οι Αλβανοί ζωοκλέφτες δεν αρκέστηκαν στην αρπαγή ενός μεγάλου κοπαδιού, αλλά απήγαγαν και τον συμπατριώτη τους βοσκό για να τον οδηγήσουν με το έτσι θέλω στην πατρίδα τους!
Οι δυο άγνωστοι προς το παρόν δράστες μπήκαν από αφύλακτο σημείο των συνόρων με την Αλβανία στο ελληνικό έδαφος και κατευθύνθηκαν στην περιοχή Χιονάδων της Κόνιτσας, όπου ακινητοποίησαν τον ομοεθνή τους βοσκό, ο ένας με την απειλή κυνηγετικής καραμπίνας και ο άλλος με πιστόλι και τον ανάγκασαν να τους ακολουθήσει.
Άρπαξαν ολόκληρο το κοπάδι με τα 540 αιγοπρόβατα και....