photo eppressgif_zpskdtrghdc.gif

Τετάρτη 29 Φεβρουαρίου 2012

Πρόταση για τη ΔΩΔΩΝΗ και από τις ΕΑΣ της Ηπείρου

Ανάμεσα στα «μεγαθήρια» των γαλακτοβιομηχανιών, που σύμφωνα με δημοσιεύματα του τελευταίου διαστήματος ενδιαφέρονται για την γαλακτοβιομηχανία ΔΩΔΩΝΗ, στην εκδήλωση ενδιαφέροντος που προσκάλεσε η Αγροτική Τράπεζα, θα βρίσκονται και οι Ενώσεις Αγροτικών Συνεταιρισμών Ιωαννίνων, Άρτας – Πρέβεζας και Θεσπρωτίας. Οι ΕΑΣ θα συμμετέχουν στην εκδήλωση ενδιαφέροντος, προκειμένου να δείξουν εμπράκτως το ενδιαφέρον τους, ακόμη και αν διαφωνούν με τον τρόπο που ο συνεταίρος τους και βασικός μέτοχος της γαλακτοβιομηχανίας, χειρίζεται το ζήτημα εδώ και ένα χρόνο περίπου. Έτσι, στην 9 Μαρτίου, οι Ενώσεις Αγροτικών Συνεταιρισμών της Ηπείρου θα βρίσκονται στην λίστα των επιχειρήσεων, φυσικών και νομικών προσώπων, που θα εκφράσουν την βούλησή τους να συμμετέχουν στην γαλακτοβιομηχανία την «επόμενη ημέρα», όπως διαβεβαίωσε ο πρόεδρος της ΕΑΣ Ιωαννίνων Χριστόδουλος Μπαλτογιάννης, σημειώνοντας πως οι κινήσεις των Ενώσεων κινούνται σε ρεαλιστική βάση, επιδιώκοντας παράλληλα με νομικό ή κάθε άλλο τρόπο να πείσει την Αγροτική Τράπεζα να μεταβιβάσει τις μετοχές στους φυσικούς φορείς της βιομηχανίας είτε στην λογιστική αξία τους είτε στην αξία που θα προκύψει μετά από κοινά αποδεκτή αποτίμηση. «Ούτε δωρεά θέλουμε, ούτε λαϊκιστές είμαστε. Η υπεραξία που ζητά η ΑΤΕ δεν της ανήκει, ανήκει στην γαλακτοβιομηχανία, που παραμένει τόσα χρόνια χάρη στις προσπάθειες των παραγωγών και των εργαζομένων. Διαφορετικά θα είχε καταστραφεί, όπως οι άλλες επιχειρήσεις που λειτουργούσε η ΑΤΕ. Έχει ηθικό καθήκον να ακούσει τους υπόλοιπους μετόχους», σημείωσε ο κ. Μπαλτογιάννης. Παράλληλα, κάλεσε όλους τους τοπικούς φορείς και τα κόμματα να βοηθήσουν με κάθε τρόπο προς αυτή την κατεύθυνση, ενώ υπενθύμισε την δικαστική εκκρεμότητα για το 7,7% των μετοχών. «Ποιος υποψήφιος αγοραστής θα αγοράσει κάτι που βρίσκεται σε δικαστική διαμάχη;» σημείωσε χαρακτηριστικά.


Κοινή σύσκεψη 
την «ύστατη» στιγμή
Με στόχο την ανάκλησης της πρόσκλησης ενδιαφέροντος από την Αγροτική Τράπεζα και την ακύρωση των σχεδίων πώλησης της γαλακτοβιομηχανίας, οι κτηνοτροφικοί συνεταιρισμοί της Ηπείρου και το Σωματείο Εργαζομένων, καλούν για μια ακόμη φορά όλες τις Ενώσεις, τους Βουλευτές της Ηπείρου, τους εκπροσώπους των κομμάτων, τις παρατάξεις του Περιφερειακού Συμβουλίου, τους δημάρχους, τα Επιμελητήρια, το Εργατικό Κέντρο και όλους τους φορείς σε σύσκεψη το Σάββατο, 3 Μαρτίου, στις 12 το μεσημέρι στην αίθουσα συνεδριάσεων της Περιφέρειας Ηπείρου. Μετά τις τελευταίες εξελίξεις, παραγωγοί και εργαζόμενοι ανάλαβαν την πρωτοβουλία να καλέσουν σε σύσκεψη, έστω και την τελευταία στιγμή, για την εξεύερση λύσης, όπως επισημαίνουν που «θα επιτρέψει να συνεχίσει η λειτουργία της εταιρίας με όρους τέτοιους, που να εξυπηρετεί την Ήπειρο και την ελληνική οικονομία στη βάση των καταστατικών της δεσμεύσεων». «Είναι φανερό ότι βρισκόμαστε στην τελική ευθεία προς το ξεπούλημα του μόχθου των Ηπειρωτών. Όμως οι Ηπειρώτες δεν πρέπει να επιτρέψουμε την καταστροφή της ελληνικής κτηνοτροφίας και μιας ολόκληρης περιφέρειας. Την απόφαση για τη Δωδώνη δεν θα πάρει το χρεοκοπημένο τραπεζικό κατεστημένο, αλλά πρέπει να την πάρει η ελληνική βουλή», αναφέρεται στην πρόσκληση.

ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ

Χιονίζει στο μεγαλύτερο μέρος του Δήμου Ζίτσας…

    Χιονίζει συνεχώς από τα ξημερώματα σε ολόκληρο το νομό Ιωαννίνων. Στις Καρυές, στα Γραμμενοχώρια, τη Ζίτσα, την Κληματιά και σε σχεδόν όλα τα χωριά του Δήμου Ζίτσας και του Νομού είναι αναγκαίες οι αντιολισθητικές αλυσίδες.
    Σε όλο...
το νομό η θερμοκρασία σημείωσε κάθετη πτώση, ενώ στην Κατάρα έφθασε τους -8 βαθμούς Κελσίου. Η συγκοινωνία σε ολόκληρο το επαρχιακό και εθνικό δίκτυο γίνεται μόνο με αλυσίδες, ενώ αποκλεισμοί χωριών δεν έχουν καταγραφεί μέχρι τώρα. Δεκάδες μηχανήματα αποχιονισμού και αλατιέρες της νομαρχίας, της ΔΕΣΕ, της Εγνατίας Οδού και των δήμων δουλεύουν συνεχώς για να διατηρήσουν τους δρόμους ανοιχτούς

Δευτέρα 27 Φεβρουαρίου 2012

Μετ' εμποδίων η αποκριάτικες εκδηλώσεις στα Κούρεντα.

Διαβάστε εδώ το μαιλ ενός κατοίκου του χωριού για τα γεγονότα που συνέβησαν το Σαββατοκύριακο της Αποκριάς:
Ν Τ Ρ Ο Π Η
Σήμερα το πρωί ξημέρωσε μια άσχημη μέρα για το χωριό μας
Η στοίβα των ξύλων που προοριζόταν για την βραδινή χαλαούζια ήταν μισοκαμμένη
Κάποιος ή κάποιοι εχτές το βράδυ στις 2 της έβαλαν φωτιά
Γιατί το έκαναν άραγε
Ήταν μια χαζομάρα ενός μεθυσμένου;
Ήταν μια προσπάθεια να εναντιωθούν στις ενέργειες των ανθρώπων που αποφάσισαν να κάνουν κάτι χωρίς την συγκατάθεσή τους
Η απλώς ήταν η επιθυμία τους να διασκεδάσουν μόνοι τους αδιαφορώντας για τους υπόλοιπους κατοίκους που περιμένουν για να πάρουν μέρος στην σημεροβραδινή γιορτή;
Ότι και να ήταν είναι μια πράξη που ντροπιάζει

τους ίδιους και το χωριό μας
Η φωτιά σήμερα το βράδυ θα ανάψει
Ελπίζω να βρίσκονται μαζί μας και αυτοί που σκέφτηκαν να γίνουν έστω για λίγο πρωταγωνιστές του σκεφτικού τους, και αν είναι δυνατόν να διασκεδάσουν με τα παιδιά και τα εγγόνια τους
Από Δευτέρα ας κάτσει ο καθένας μας να αναλογιστεί τι έγινε τι δεν έγινε και τι θα έπρεπε να γίνει
Αν και αυτή τη στιγμή αισθάνομαι θυμωμένος είμαι σίγουρος ότι σήμερα θα είναι μια ωραία βραδιά...
Σπύρος Δημαράς
=====================================
 Τελικά όπως φαίνεται ούτε ο Θεός δεν ήθελε να γίνει αυτή η εκδήλωση. Γύρω στις 9 το βράδυ οι ουρανοί άνοιξαν και οι καταρρακτώδης βροχή σκόρπισε αρκετούς παραβρισκόμενους οι οποίοι κατέλυσαν στο παρακείμενο "Δημοτικό καφενείο" που τελικά μόνο κακό δεν του έκανε η εκδήλωση. Κατά τα μεσάνυχτα η βροχή σταμάτησε και οι πιο επίμονοι υποστηρικτές της εκδήλωσης βγήκαν δειλά δειλά και ξανάναψαν την χαλαούζια. 
ΑΝΤΕ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΣΑΡΑΚΟΣΤΗ!

Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου 2012

Βλέτσας: Έτσι ομόφωνα, τώρα προχωράμε μαζί…

«Ανέλαβε ο κ. Ρογκότης την πολιτική ευθύνη του για την Παιδόπολη - Από μηδενική βάση όλα»
    Έκλεισε με ομόφωνη απόφαση το θέμα της Παιδόπολης «Αγία Ελένη» στο δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Ζίτσας.  Διαπαραταξιακή επιτροπή Δήμου Ζίτσας και κατοίκων Αγ. Ιωάννη για την παραχώρηση στο Δήμο Ζίτσας και την αξιοποίηση της Παιδόπολης.  
«Έτσι έπρεπε να είχε κλείσει από την πρώτη στιγμή» τόνισε ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης κ. Σάκης Βλέτσας, μετά την σαφέστατη ανάληψη από τον κ. Ρογκότη της πολιτικής ευθύνης για τον ως τώρα χειρισμό του θέματος και την…
ομόφωνη απόφαση να ξεκινήσει το θέμα από μηδενική βάση και τη σύσταση διαπαραταξιακής επιτροπής με συμμετοχή του Τ.Σ. Αγίου Ιωάννη που σε άμεσο χρόνο θα εξετάσει  λύσεις για να ζητηθεί η παραχώρηση από το Υπουργείο στο Δήμο Ζίτσας.
«Οι περίπου 500 υπογραφές των κατοίκων που κατατέθηκαν δείχνουν ότι σε τέτοια σοβαρά θέματα πρέπει να πάμε ενωμένοι » είπε ο κ. Βλέτσας επισημαίνοντας ταυτόχρονα ότι «αποφάσεις σε τέτοια θέματα παίρνονται με συνεννόηση και κοινωνική ευαισθησία και ποτέ μονομερώς».
Ιδιαίτερα καυστικός ήταν ο κ. Βλέτσας για την απαξίωση ως τώρα του Δημοτικού Συμβουλίου από τον κ. Ρογκότη για το θέμα αυτό. «Η καθαρή ανάληψη της πολιτικής ευθύνης από τον κ. Ρογκότη, το ξεκίνημα της προσπάθειας με κοινωνική ευαισθησία από μηδενική βάση και η διαπαραταξιακή επιτροπή μαζί με τους κατοίκους για την Παιδόπολη είναι θετικότατο βήμα» δήλωσε. «Έτσι ομόφωνα, τώρα προχωράμε μαζί» δήλωσε, επισημαίνοντας ταυτόχρονα πολιτική γενναιότητα του δημάρχου που αναγνώρισε τις ευθύνες του.
πηγη: zitsagate

Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου 2012

Ο Σύνδεσμος Ελληνικής Κτηνοτροφίας καταδικάζει τα επεισόδια σε βάρος κτηνοτρόφων

Ο Σύνδεσμος Ελληνικής Κτηνοτροφίας (ΣΕΚ), με σχετική του ανακοίνωση, καταδικάζει την επίθεση των ΜΑΤ ενάντια στους κτηνοτρόφους τη στιγμή που πήγαν να μοιράσουν γάλα σε μικρά παιδιά διαμαρτυρόμενοι για το ξεπούλημα της ΔΩΔΩΝΗΣ.
«Αυτές οι ενέργειες δεν πρόκειται να κάμψουν την αγωνιστική διάθεση των κτηνοτρόφων και των πολιτών της Ηπείρου στη διεκδίκησή τους να μη ξεπουληθεί η ΔΩΔΩΝΗ αλλά να μεταβιβαστούν οι μετοχές της ΑΤΕ στις Οργανώσεις και τους κτηνοτρόφους της Ηπείρου στην ονομαστική τους αξία γιατί η ΔΩΔΩΝΗ ανήκει σε αυτούς.
Καλούμε την κυβέρνηση να ελέγξει ποιοι έδωσαν την εντολή να χτυπηθούν οι κτηνοτρόφοι και να πάρει άμεσα μέτρα εναντίον τους.
Ο αγώνας θα συνεχιστεί μέχρι την τελική δικαίωση».

Νέες χιονοπτώσεις στα ορεινά του Νομού Ιωαννίνων

Με αλυσίδες η συγκοινωνία

Χιόνισε και πάλι στα ορεινά του νομού Ιωαννίνων χθες, από το μεσημέρι και μετά, με αποτέλεσμα να προκληθούν προβλήματα στο επαρχιακό οδικό δίκτυο. Η συγκοινωνία προς τα χωριά Βωβούσα, Δίστρατο, Φούρκα, Μηλιά και Αετομηλίτσα διεξάγεται από χθες το μεσημέρι μόνο με αντιολισθητικές αλυσίδες, ενώ η θερμοκρασία κινείται σε χαμηλά επίπεδα και στη Βωβούσα το πρωί το θερμόμετρο έδειξε τους μείον τρεις βαθμούς. Μέχρι και αυτή την ώρα μηχανήματα των δήμων και της Πολιτικής Προστασίας συνεχίζουν τον αποχιονισμό των δρόμων και οι αρμόδιοι εκτιμούν ότι μέχρι το απόγευμα όλοι οι δρόμοι θα είναι ανοιχτοί.

Κωλοτούμπα Ρογκότη χθες στο δημοτικό συμβούλιο Ζίτσας για την Παιδόπολη

Ζήτησε συγνώμη από το Σώμα που τους αγνόησε και μίλησε απευθείας με τον Φ. Φίλιο
Μεταβολή 180 μοιρών έκανε χθες ο δήμαρχος Ζίτσας Δημήτρης Ρογκότης, σχετικά με το θέμα της αξιοποίησης των εγκαταστάσεων της πρώην Παιδόπολης στον Άγιο Ιωάννη. Ενώ μέχρι χθες μιλούσε για συνεργασία δήμου Ζίτσας με το δήμο Ιωαννιτών για φιλοξενία αστέγων ή όποιας άλλης δράσης προκριθεί (π.χ. ο Καχριμάνης είχε ζητήσει τη φιλοξενία τοξικομανών), χθες τα γύρισε, τα μάζεψε όλα πίσω και κάνοντας μια κωλοτούμπα σαν και αυτές που έκανε η Νάντια Κομανέτσι, λίγο έλειψε να καταγγείλει τον Φίλιππα Φίλιο που τον παρέσυρε σε συμφωνία ερήμην του δημοτικού συμβουλίου Ζίτσας. Το ανελέητο σφυροκόπημα των Σάκη Βλέτσα και Χρυσόστομου Βούζα για την υποβάθμιση του ρόλου του δημοτικού συμβουλίου τον υποχρέωσαν σε άτακτη υποχώρηση και σε έναν απολογητικό ρόλο που δεν ταιριάζει στον πρώτο πολίτη του δήμου Ζϊτσας, ζητώντας από τους επικεφαλής της αντιπολίτευσης κατανόηση και συγχώρεση!!! Στα χέρια του είχε και υπόμνημα με εκατοντάδες υπογραφές κατοίκων του Αγίου Ιωάννη, τη γνώμη των οποίων πρόσφατα είχε πετάξει στα... σκουπίδια. Έστω και τώρα ο δήμαρχος άλλαξε και αποδέχτηκε την κοινή πρόταση της αντιπολίτευσης, βάσει της οποίας με ένα διεκδικητικό πλαίσιο δράσης θα πρέπει με διάλογο και διαβούλευση να δρομολογηθεί η καλύτερη δυνατή αξιοποίηση της συγκεκριμένης έκτασης.

Αρχίζουν οι δράσεις RIVER ACTION KALAMAS 2012…

Επιστολή με θέμα «Προετοιμασία ημερίδας για την τοπική παραγωγή και την τοπική επιχειρηματικότητα στους Δήμους Πωγωνίου και Ζίτσας» απέστειλε η εναλλακτική δράση για ποιότητα ζωής και οι ομοσπονδίες Καλαμά και Πωγωνίου, με σκοπό την αφετηρία των εκδηλώσεων «RIVER ACTION KALAMAS 2012».
    Σύμφωνα με την επιστολή προτείνεται η πρώτη εκδήλωση να γίνει πριν το Πάσχα και συγκεκριμένα την πρώτη Κυριακή του Απριλίου και να είναι ημερίδα με θέμα : “Τοπική Παραγωγή & Τοπική Επιχειρηματικότητα. Σημερινά προβλήματα και προοπτικές ανάπτυξης”
Αναλυτικά η επιστολή και το σχετικό ρεπορτάζ :...

Αθήνα 15/02/2012
Προς: κ. Καψάλη Κώστα
Δήμαρχο Πωγωνίου
κ. Ρογκότη Δημήτριο
Δήμαρχο Ζίτσας
Κοιν: Δημοτικά Συμβούλια Δήμων Πωγωνίου και Ζίτσας

ΘΕΜΑ: Προετοιμασία ημερίδας για την τοπική παραγωγή και την τοπική επιχειρηματικότητα στους Δήμους Πωγωνίου και Ζίτσας (H ημερίδα είναι ενταγμένη στο πλαίσιο των εκδηλώσεων RIVER ACTION KALAMAS)
Αξιότιμοι κύριοι Δήμαρχοι και Δημοτικοί Σύμβουλοι,
στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο της Ελεούσας στις 4 Φεβρουαρίου ανάμεσα στις αντιπροσωπείες των Δήμων Ζίτσας και Πωγωνίου και εκπροσώπους της Εναλλακτικής Δράσης και της Ομοσπονδίας Καλαμά, σχετικά με τις εκδηλώσεις της πρωτοβουλίας River Action Kalamas – που όπως γνωρίζετε αφορά την ήπια ανάπτυξη των Δήμων Πωγωνίου και Ζίτσας και κυρίως την προστασία του ποταμού Καλαμά- συμφωνήθηκε με πρόταση του Δημάρχου Ζίτσας κ Ρογκότη, να οργανωθούν οι εκδηλώσεις που συζητήθηκαν χωρισμένες σε δύο ομάδες. Στη μία ομάδα θα περιλαμβάνονται οι τρεις ημερίδες που έχουν προταθεί μέχρι τέλους Ιουνίου και στη δεύτερη ομάδα θα περιλαμβάνονται οι εκδηλώσεις του Αυγούστου. Επίσης συμφωνήθηκε ότι η Εναλλακτική Δράση και οι Ομοσπονδίες Καλαμά και Πωγωνίου θα υποβάλλουν συγκεκριμένες προτάσεις για κάθε εκδήλωση, ώστε να αξιολογούν οι Δήμοι με ποιό τρόπο και ποιά μέσα μπορούν να βοηθήσουν στην πραγματοποίηση τους.
Σύμφωνα λοιπόν με τον προγραμματισμό των εκδηλώσεων, η πρώτη από τις εκδηλώσεις είναι η προγραμματισμένη ημερίδα για το τέλος Μαρτίου (προτείνεται να γίνει την Κυριακή 1η Απριλίου) με θέμα:
“Τοπική Παραγωγή & Τοπική Επιχειρηματικότητα. Σημερινά προβλήματα και προοπτικές ανάπτυξης.”
Στην ημερίδα αυτή θα πάρουν μέρος αφενός τοπικοί φορείς γεωργών, κτηνοτρόφων, εμπόρων, ξενοδόχων, εστιατόρων και αφετέρου ειδικοί επιστήμονες που έχουν εμπειρία από οργάνωση παραγωγικών και οικονομικών δραστηριοτήτων σε ορεινές περιοχές.
Η Εναλλακτική Δράση έχει ξεκινήσει και ετοιμάζει μια ιστοσελίδα όπου θα προβάλλονται τα τοπικά προϊόντα και οι επιχειρήσεις των δύο Δήμων, ενώ σε συνεργασία με τις Ομοσπονδίες Καλαμά και Πωγωνίου συγκεντρώνονται στοιχεία και καταγράφονται ονομαστικά, όλες οι επιχειρηματικές δραστηριότητες (ξενοδοχεία, ξενώνες, ταβέρνες, καφενεία και εμπορικά καταστήματα των δύο Δήμων) όπως επίσης και οι παραγωγικές μονάδες (οινοποιεία, τυροκομεία κ.α.) και τέλος οι μεμονωμένοι παραγωγοί (γεωργοί, κτηνοτρόφοι, μελισσοκόμοι). Σκοπός μας είναι όλες αυτές οι δραστηριότητες να αναρτηθούν στην ιστοσελίδα που ετοιμάζουμε και αφενός μεν να προβάλλονται, αφετέρου δε να είναι διαθέσιμες σε μεμονωμένους επισκέπτες, ή και συλλογικότητες (ορειβατικοί, φυσιολατρικοί, οικολογικοί σύλλογοι και τουριστικά γραφεία) που επισκέπτονται την περιοχή.
Στις αρχές Μαρτίου εκπρόσωπος από την Αθήνα θα επισκεφθεί τους δύο Δήμους ώστε να μιλήσει με φορείς και παραγωγούς, με στόχο να προετοιμαστεί καλλίτερα η ημερίδα.
Από τους Δήμους ζητάμε:
1. να εξασφαλίσουν τη φιλοξενία των τριών ή τεσσάρων επιστημόνων που θα κληθούν όπως και τα έξοδα μετακίνησής τους
2. να διαθέσουν και να ορίσουν από κοινού το χώρο που θα γίνει η ημερίδα ώστε να διευκολύνονται όλοι οι ενδιαφερόμενοι (επιχειρηματίες, παραγωγοί και άλλοι) από τους δύο Δήμους να έλθουν και
3. να βοηθήσουν στην προβολή και γνωστοποίηση της ημερίδας.
Θέλουμε να ελπίζουμε ότι με τη συνεργασία όλων, η πρώτη ημερίδα από τις εκδηλώσεις του River Action Kalamas θα έχε την επιτυχία, που αρμόζει.
ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ ΓΙΑ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΖΩΗΣ
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΚΑΛΑΜΑ
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΠΩΓΩΝΙΟΥ

Η ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΗ ΤΩΝ ΔΗΜΩΝ
     Ήδη ο Δήμος Πωγωνίου ενεργοποιήθηκε και αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον η στάση του Δήμου Ζίτσας, δεδομένης και της ιδιαίτερης σχέσης του εκεί προέδρου του δημοτικού συμβουλίου κ. Παν. Παππά με τον έτερο σύλλογο "φίλων καθαρού Καλαμά" που μέχρι τώρα δείχνει να επιλέγει την αποστασιοποίησή από τις εκδηλώσεις. 
   Ειδικότερα με βάση την επιστολή που απευθύνθηκε στους Δημάρχους για την προετοιμασία της πρώτης Ημερίδας με θέμα «Τοπική παραγωγή και τοπική επιχειρηματικότητα» έγινε συζήτηση με το Δήμαρχο Πωγωνίου Κώστα Καψάλη, τον αντιδήμαρχο Στέλιο Κουκουλάρη και εκπροσώπους των αδελφοτήτων Πωγωνίου, την Κυριακή 19/2 στη γιορταστική εκδήλωση του Κεράσοβου στη Γλυφάδα. Η συζήτηση έγινε σε θετικό κλίμα και κατέληξε στα εξής:
α) Ο Δήμος Πωγωνίου αναλαμβάνει να χρηματοδοτήσει αυτήν την Ημερίδα
β) Ειδικοί επιστήμονες, συνεργάτες της Εναλλακτικής Δράσης, από το πανεπιστήμια της Θεσσαλίας που θα πάρουν μέρος στην Ημερίδα, θα παρουσιάσουν σχέδιο μελέτης με βάση ευρωπαϊκά πρότυπα, την οποία θα κάνουν αφιλοκερδώς, για την οργάνωση του αειφόρου αγροκτήματος, που πρότεινε ο Δήμαρχος στη συνάντηση της Ελεούσας
γ) Ο πρόεδρος της Αδελφότητας Βήσιανης Άρμπυρος Γρηγόρης, θα έχει μέσα στο μήνα συνάντηση με επιστήμονες ειδικούς στην παραγωγή φυτικών οικολογικών βιοκαυσίμων για τη δημιουργία στην περιοχή μονάδας παραγωγής πέλετ ( οικολογικό βιοκαύσιμο ξύλου).
δ) Ο Δήμος Πωγωνίου θα βοηθήσει στη δημιουργία επιτροπής από τοπικούς παραγωγούς (γεωργούς, κτηνοτρόφους μελισσοκόμους), και τοπικούς επιχειρηματίες (ξενοδόχους, εμπόρους, ταβερνιάρηδες) που θα επεξεργασθούν από κοινού τρόπους προβολής και προώθησης τοπικών προϊόντων.
 
Πηγή zitsagate

Τρίτη 21 Φεβρουαρίου 2012

Αποκριάτικη φωτιά στα Κούρεντα

Την Κυριακή 26 Φεβρουαρίου το βράδυ θα ανάψουμε ύστερα από πολλά χρόνια και εμείς αποκριάτικη φωτιά.... Όσοι πιστοί προσέλθετε... 

Τέσσερις μνηστήρες για τη «Δωδώνη»

Το σκηνικό της ιδιωτικοποίησης της «Δωδώνης» περιγράφει η «Ημερησία», παρουσιάζοντας τέσσερις εταιρίες ως πιο πιθανούς μνηστήρες για την ηπειρώτικη γαλακτοβιομηχανία: Η Δελτα-ΜΕΒΓΑΛ, η «Όλυμπος-Τυράς-Ροδόπη» και οι πολυεθνικές Arla και Danone, είναι από τις εταιρίες που ετοιμάζονται να καταθέσουν πρόταση για την εξαγορά, στο διαγωνισμό του οποίου η πρώτη φάση λήγει στις αρχές Μαρτίου.Σύμφωνα με πηγές που επικαλείται η εφημερίδα, το ακανθώδες θέμα για τους υποψήφιους αγοραστές είναι η δικαστική εκκρεμότητα με το 7,7% των μετοχών που κρίνει το μάνατζμεντ της επιχείρησης. Υπενθυμίζεται ότι οι ΕΑΣ Ηπείρου είναι στα δικαστήρια ζητώντας να κριθεί παράνομη η πώληση από ενώσεις συνεταιρισμών που επί της ουσίας δεν υφίστανται πλέον, του 7,7% της «Δωδώνης» στην ΑΤΕ. Οι κτηνοτρόφοι πάντως συνεχίζουν τον αγώνα τους κατά της πώλησης και καλούν σε νέες διαμαρτυρίες αύριο στις εκδηλώσεις για την 21η Φεβρουαρίου.

ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝ

Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου 2012

Κλοπή από Ιερό Ναό στην Πρωτόπαππα Ιωαννίνων

Καταγγέλθηκε χθες το μεσημέρι, στο Αστυνομικό Τμήμα Ζίτσας, ότι άγνωστοι δράστες κατά το χρονικό διάστημα από το απόγευμα της 17-02-2012 έως το πρωί της 19-02-2012, εισήλθαν, παραβιάζοντας παράθυρο, εντός του Ιερού Ναού Ταξιαρχών στην Πρωτόπαππα Ιωαννίνων και αφαίρεσαν ένα σετ δισκοπότηρων, τέσσερα (4) μπρούτζινα μανουάλια και έναν μικρό σταυρό, διαστάσεων 0,15 x 0,15 εκατοστών.Προανάκριση ενεργείται από το Αστυνομικό Τμήμα Ζίτσας.