Τετάρτη 14 Νοεμβρίου 2012

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ - ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΚΟΥΡΕΝΤΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΒΡΑΔΙΑ ΤΗΣ ΜΑΝΙΤΑΡΟΣΟΥΠΑΣ


Η ΜΑΝΙΤΑΡΟΣΟΥΠΑ ΚΑΙ Η ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ 27-10-2012 ΣΤΑ ΚΟΥΡΕΝΤΑ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΕ ΠΛΗΡΩΣ ΤΙΣ ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΚΕΣ ΚΑΙ ΨΥΧΑΓΩΓΙΚΕΣ ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ ΟΣΩΝ ΠΑΡΕΥΡΕΘΗΣΑΝ.

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjVw9Tg22iAh7f40MlV87hkvXwzPLP8h4vNPeTgXNhwfXoi1jVCxze5fmC3SLf-dvwrYHlTbqi7ossxgSeM3z7NJSrRJks0G7DakkA6nMCVpKi48w8KewqcNXkq5Rg0QiN90VDnRlVg5-2I/s1600/mushroom-soup-ck-1142025-l.jpg            Μεγάλη η ανταπόκριση των χωριανών μας στην πρόσκληση του συλλόγου μας στην εκδήλωση-συνεστίαση γευσιγνωσίας με τη μανιταρόσουπα και τα άλλα εδέσματα που μας φίλεψαν οι νοικοκυρές του συλλόγου. Μεγάλη και η έλευση από Βουτσαρά, τη Γρανίτσα αλλά και από τα Γιάννινα, που ο Κώστας ο Τσακτσίρας, με την κοινωνηκότητα του και τις πολυπληθείς γνωριμίες του κάλεσε και ανταποκρίθηκαν, αρκετοί φίλοι, με εξέχοντα τον Δημήτρη Ξαξίρα, στον οποίο οφείλεται, σε μεγάλο βαθμό, ο ιδιαίτερος τόνος που πήρε η εκδήλωση με το παίξιμο της φλογέρας του και τη φωνητική συνοδεία σχεδόν όλων των παρευρισκομένων. Θύμιζε λες και άκουγες παραδοσιακές πολυφωνικές εκτελέσεις.
            Ο ποιητής της Μανιταρόσουπας, ο Βαγγέλης Σιάσκας, με βοηθό τον Χρηστάκη τον Μάντζιο, δώσανε όλη τη μαγειρική τέχνη τους και κατόρθωσαν να κατενθουσιάσουν όλους μας ακόμα και τον πρόεδρο του συλλόγου των μανιταρόφιλων ο οποίος στον σύντομο χαιρετισμό του πρότεινε συνδιοργάνωση με τον σύλλογο μας ημερίδων και σεμινάρια για τα μανιτάρια την διατροφική αξία τους και την χρησιμότητα τους στο περιβάλλον.
            Η μεγαλύτερη επιτυχία που είχε τελικά η πρώτη ουσιαστικά αυτή εκδήλωση του συλλόγου μας, πρωτ' απ' όλα στη συλλογική προσπάθεια των μελών του για την άρτια οργάνωση της, τις προσφορές από τις γυναίκες του χωριού των εδεσμάτων και των γλυκισμάτων που η καθεμία ετοίμασε και πάνω απ' όλα η ουσιαστική προσφορά του Κώστα Τσακτσίρα της πρώτης ύλης της μανιταρόσουπας, των μανιταριών που ο ίδιος, ως άρτιος γνώστης αυτών μάζευε αρκετές μέρες πριν για να ικανοποιήσει τις γαστρονομικές μας απολαύσεις.
            Οι πάνω από 90 παρευρισκόμενοι που συμμετείχαν στην εκδήλωση, έδωσαν ζωντάνια στο χωριό μας σε μια εποχή που λίγοι από τους μόνιμους κατοίκους του χωριού μας προσπαθούμε μεταξύ μας να αναπτύξουμε την κοινωνικότητα μας. Ανέπτυξε επίσης την αισιοδοξία μας για την διοργάνωση και άλλων εκδηλώσεων που θα συμβάλλουν κατά το δυνατόν με τη συλλογική δράση στην ανακούφιση και την επίλυση προβλημάτων που απασχολούν τους χωριανούς μας.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ και πολλά μπράβο αξίζουν στα μέλη του Πολιτιστικού - Οικολογικού Συλλόγου Κουρέντων και σ' όλους  όσους συνέβαλλαν στην καθ' όλα άρτια οργάνωση και την, καθομολογούμενα μεγάλη επιτυχία που είχε αυτή η εκδήλωση.                     

Κούρεντα 31-10-2012
Βαγγέλης Γράβος
.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου