photo eppressgif_zpskdtrghdc.gif

Σάββατο 17 Μαρτίου 2012

Διάκριση για το κρασί «Ζίτσα Ημιαφρώδες 2011» της «ΖΟΙΝΟΣ ΑΕ»



krasi zitsa imiafrodesΠρεσβευτής της Ελλάδας στην κατηγορία «Κρασιά από γηγενείς ποικιλίες» αναδείχτηκε με καθολική αποδοχή το Ζίτσα Ημιαφρώδες 2011 της ΖΟΙΝΟΣ ΑΕ, στο πλαίσιο της πρώτης εφαρμογής της Εθνικής Διαδικασίας επιλογής των Κρασιών Πρεσβευτών, που ολοκληρώθηκε την προηγούμενη Δευτέρα.
Η αξιολόγηση – επιλογή των Κρασιών Πρεσβευτών έγινε από 10 Ομάδες Κριτών,   των 4 ατόμων εκάστη.
Η τελική ανάδειξη έγινε με απόφαση του Οργάνου Διαχείρισης της Εθνικής Οινικής Οντότητας, με βάση τις αξιολογήσεις των Κριτών.
Τα Κρασιά– Πρεσβευτές είναι οι «γευστικοί» εκπρόσωποι των New Wines of Greece, στις generic δράσεις στις διεθνείς αγορές.
Η αξιοποίησή τους αρχίζει άμεσα: Στη διάρκεια της έκθεσης ΟΙΝΟΡΑΜΑ 2012.....
θα γίνει η πρώτη παρουσίαση των Κρασιών Πρεσβευτών στους ξένους επισκέπτες (αγοραστές, δημοσιογράφοι κ.λ.π.).
Να σημειωθεί ότι το Ζίτσα Ημιαφρώδες καλείτε για δεύτερη φορά τα τελευταία χρόνια να εκπροσωπήσει την Ελλάδα στις διεθνείς αγορές μετά την επάξια εκπροσώπηση στην παγκόσμια παρουσίαση των αφρωδών και ημιαφρωδών κρασιών στην Βερόνα της Ιταλίας.
Η συνεχής προσπάθεια με συνέπια όλα αυτά τα χρόνια της ΖΟΙΝΟΣ ΑΕ με στόχο την ανάδειξη της εξεταστικής ελληνικής ποικιλίας ΝΤΕΜΠΙΝΑ έφερε αυτή την εξαιρετική διάκριση που μπορεί να θεωρηθεί ίσως η σημαντικότερη που έχει αποσπάσει διαχρονικά ο Ηπειρωτικός αμπελώνας. Η διάκριση αυτή δημιουργεί προοπτικές καταξίωσης του Ηπειρώτικου αμπελώνα στις διεθνείς αγορές. 


www.ioanninapress.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου